aloe vera

Aloe vera som effektivt kosttilskud

Aloe vera som effektivt kosttilskud

editorial

Mirakel planten aloe vera som der findes mere end 3000 afarter af er kendt for sine helbredende virkning på stort set alt. Den kan både bruges indvortes som udvortes. Selv om der findes over 3000 forskellige er det kun den der går under navnet læge aloe vera der har de helbredende egenskaber. En af de kendteste er mod solskodning og det findes stort set i alle former for aftersun. Det er den kølige gel fra planten, der har den kølende effekt på en solskoldning. 

En af de mange gode egenskaber aloe vera har, er som kosttilskud.

Aloe vera som kosttilskud

Aloe vera er kendt som et effektivt kosttilskud. Det kommer som en læskende drik, shots eller som en creme. 

En af de områder som aloe vera er god, er at det styrker dit immunforsvar og sikre at det fungere normalt og er i balance.

Et andet område er at det virker beroligende mod halsbrand. Der er studier som endnu ikke er bevist, at det har en langsigtet virkning mod halsbrand og sure opstød. 

Et tredje område er normal tarmflora. Der findes mælkebakterier i drikke aloe vera, der bevirker at du får en bedre og normal tarmflora og din mave fungere mærkbar bedre.

Som creme arbejder aloe vera for at normalisere din hud og har samtidig en effektiv virkning mod ledsmerter. 

Aloe vera som husplante

Aloe vera er en kendt husplante, men man skal være varsom med at bruge, den når den ikke er bearbejdet. Den kan som ren plante give hudirritation og hvis man indtager det er der stor chance for dårlig mave. Det er derfor vigtigt at man ikke dyrker den for dens medicinske egenskaber hjemme, men udelukkende fordi det er en smuk og dekorativ plante.

Den stammer oprindelig fra det østlige Afrika, men kan i dag findes over hele kloden.