gulvslibning

Få nye gulve med en gulvslibning fra Gulvkanonen

Få nye gulve med en gulvslibning fra Gulvkanonen

editorial

Står du med nøglerne til dit nye hjem, og bliver du helt træt ved tanken om at sætte de ret så slidte gulvbrædder i stand, inden du kan rykke ind? Så kan du med fordel overveje en gulvafslibning fra Gulvkanonen.

En gulvafslibning, tænker du – er det overhovedet nok til at redde det trægulv, jeg netop har overtaget? Det kan vi af gode grunde ikke svare på, men ifølge Gulvkanonen kan langt de fleste trægulve istandsættes med en gulvafslibning eller en gulvafhøvling, hvis det står særligt slemt til.

Gulvafslibning eller -afhøvling?

Spørgsmålet er så, om du har brug for en afslibning eller en afhøvling. I sidste ende kan du naturligvis bare spørge det gulvfirma, der skal håndtere arbejdet, men vi gennemgår alligevel lige, hvordan du selv kan tjekke det.

En gulvafslibning er aktuelt, hvis dit trægulv kun er slidt i overfladen. Er der skrammer, ridser, overfladiske pletter og måske en overfladebehandling, du ikke bryder dig om – ja, så kan du komme det til livs med en afslibning. Er gulvet ikke lavet af massive brædder, vil det sandsynligvis heller ikke kunne tåle en afhøvling, da det fjerne for meget af overfladen.

En gulvafhøvling er aktuel, hvis dit trægulv er massivt, og hvis der er store skader. Det kan være sømhuller, limrester fra gulvtæpper, ujævnheder, malingrester og store pletter, skrammer og hakker. Her fjernes de øverste 3-4 millimeter af gulvets overflade, og dermed elimineres alt det, du ikke kan holde ud at kigge på.

Til sidst skal du vælge en ny overfladebehandling til de istandsatte gulvbrædder, og her har du som udgangspunkt tre forskellige muligheder: Lak, olie og sæbe. Hvad du skal vælge, afhænger af din smag og dine krav til rengøring og vedligeholdelse. Alle tre dele kan gøres lysere, hvis du starter med en ludbehandling – men det kan dit gulvfirma fortælle dig meget mere om, end vi kan.