lydbøger

Få styret din læselyst med afslappende lydbøger

Få styret din læselyst med afslappende lydbøger

editorial

Er du træt i øjnene efter en lang arbejdsdag, hvor du har tilbragt timer foran skærmen – men har du stadig lyst til at fordybe dig i en god bog med en spændende fortælling og et nervepirrende plot? Så kan det være, at lydbøger er noget for dig.

Lydbøger – når du er for træt til at læse

I gamle dage var lydbøger forbeholdt blinde og svagtseende. Man kunne som synshandikappet bestille sine bøger indlæst på kassettebånd fra blindebiblioteket, og de almindelige folkebiblioteker lå også inde med et begrænset udvalg af lydbøger. Lyden var som regel i dårlig kvalitet, og blev ikke bedre efterhånden som båndene blev slidt. Og da lydbøgerne kun fandtes i få eksemplarer, kunne man vente længe på, at den lydbog, man ønskede sig, blev ledig.

Med de nye mediers fremkomst er lydbøger blevet tilgængelige for den brede befolkning. Det er blevet særdeles populært at lytte til lydbøger, som nemt kan downloades til smartphone eller tablet, eller streames via en af de mange abonnements services. Samtidig er udvalget af lydbøger i høj kvalitet formelig eksploderet, og den dag i dag er de fleste af de mest populære værker indtalt på lydbog.

Den største fordel ved lydbøger er, at du kan lytte til dem når som helst og hvor som helst – også når du er så træt, at du bare trænger til at hvile øjnene. Så er det bare at sætte sig i den gode stol, læne sig tilbage, og lade den dygtige oplæser (som regel en professionel skuespiller eller speaker) underholde dig. Det kræver lidt tilvænning, men du vil hurtigt opdage, at den auditive ”læseoplevelse” fungerer mindst lige så godt som den traditionelle og visuelle.

Find de bedste lydbøger online

Hos Politikenbooks kan du finde et stort og varieret udvalg af lydbøger på dansk – såvel romaner som biografier og faglitteratur. Kig ind på politikenbooks.dk og se dem alle.