gulvafslibning

Gulvafslibning giver nye gulve

Gulvafslibning giver nye gulve

editorial

Har du netop overtaget et hus eller en lejlighed, hvor trægulvet har set bedre dage, kan du med fordel overveje en gulvafslibning. Får du hjælp fra professionel hånd, går det hurtigt og let.

Det er fedt at overtage nøglerne til ens drømmehjem, men så snart du træder ind ad hoveddøren starter det store arbejde med renovering og istandsættelse – og gulvet er ofte én af de ting, der i særlig grad trænger til en kærlig hånd.

Tidens tand, slid fra børn og møbler, tabte genstande og alskens andre ting sætter sine præg på trægulve, der hurtigt får skrammer, ridser, misfarvninger og andet skidt, som ikke kan vaskes af med almindelige rengøringsmidler. Men du kan komme det slidt udtryk til livs med en gulvafslibning

Hvordan foregår en gulvafslibning?

Der er to måder, man kan sætte et trægulv i stand på: Gulvafhøvling og gulvafslibning. Høvlen er noget hårdere ved brædderne, og i langt de fleste tilfælde er det nok med en afslibning.

Når dit gulv skal slibes, skal alle møblerne fjernes. Er det ikke muligt at rykke dem ud af boligen, kan du samle dem i et eller to rum, mens gulvene slibes i de tomme rum – og derefter kan du bytte rundt på det hele, så gulvet i de resterende rum kan slibes. 

Selve gulvafslibningen foregår med en stor maskine, der først sliber gulvet med groft sandpapir. Hermed fjernes skrammer, ridser og misfarvning. Derefter slibes brædderne med fint sandpapir, så det bliver klargjort til efterbehandling – dit gulv skal nemlig behandles for at kunne modstå fremtidens slid. De mest populære teknikker til efterbehandling er lakering, olieriet og sæbebehandling, og hvis du ikke ved, hvad du skal vælge, kan du med fordel rådføre dig med din gulvmand; her kan du helt sikkert få tips og gode råd, så du opnår præcis det udtryk, du drømmer om.