kvinde krisecenter

Kender du nogen, der har problemer i hjemmet?

Kender du nogen, der har problemer i hjemmet?

editorial

Kender du en veninde, der har problemer hjemme hos hende selv? Der er flere kvinder, der er udsat for fysisk eller psykisk vold i hjemmet, og ikke fortæller nogle om det. Det er typisk fordi, de er bange for, hvad der vil ske, eller så vil de ikke indrømme det overfor dem selv, at der er problemer.

Det er meget frustrerende at være vidne til, og derfor kan du prøve på nogle ting, der kan få din veninde til at indse sit problem. Læs med i dette indlæg, og hør hvad du kan gøre, for at hjælpe din veninde.  

 

kvinde krisecenter

 

1. Tal med din veninde først

Du skal være meget tålmodig, og du skal forsøge ikke at dømme hende. Din veninde kan være i en svær tid i øjeblikket, så hun kan reagere aggressivt eller uhøfligt på dine forsøg på at hjælpe. Du ønsker, at hun skal stole så meget på dig, at hun kan betro sig til dig om, hvad der foregår. Hvis hun ikke åbner op selv, så kan du spørge at høre til, hvordan hun har det.

Skab et trygt miljø for hende, så hun måske vil åbne op for problemerne i hjemmet. Hvis du kan se fysiske beviser på, at hun er udsat for vold, bør du sige det til hende. Hvis hun f.eks. har et blåt øje eller mærkelige blå mærker på kroppen, skal du fortælle hende, at du er klar over, hvad der foregår. Vær forberedt på, at hun vil benægte det.

 

2. Kontakt nogle professionelle

Hvis du ønsker at få fat i en person, der virkelig kan hjælpe din veninde, kan du kontakte en organisation, der hjælper kvinder, der er udsat for fysisk vold. De vil kunne yde hjælp og støtte til din ven eller dit familiemedlem. Du bør forklare, at du mener, at hun har problemer i hjemmet, og forklare, hvordan det står til.

De professionelle kan hjælpe dig, med at finde en løsning på problemet. Måske du kan give din veninde et nummer på et kvindekrisecenter, så hun selv kan ringe. De har sikkert en masse værktøjer til, hvordan du skal gribe sådan en situation an.