lån

Lån til forbrug i butikken

Lån til forbrug i butikken

editorial

Langt de fleste butikker tilbyder i dag, at du som forbruger kan tage et lån i butikken til brug i selv samme. Ofte reklamere de med at deres lån er rentefrie og i nogle tilfælde også gebyrfrie. Det eneste du skal betale er et beskedent oprettelsesgebyr. Den type lån udbydes ofte i samarbejde med en online bank. Som f.eks https://ikanobank.dk/laan.

Der er flere fordele ved den type lån, men som forbruger skal du huske, at de bliver ikke udbudt fordi banken og butikken ønsker at være flinke mennesker. Butikken tjener penge på at du køber i butikken og banken tjener som minimum det oprettelsesgebyr, du betaler for lånet. Derudover er der nok der ikke betaler til tiden og så skal der betales relative høje gebyrer til banken. Husker du derimod at betale til tiden, kan det være et godt og billigt forbrugslån. Det anbefales at du får tilmeldt lånet til automatisk indbetaling.

lån

Husk det vigtige økonomisk overblik

Det er vigtigt at du ikke lader dig forblænde af at lånet er rentefrit. Uanset hvad skal du have penge til at betale det månedlige afdrag. Start derfor med at få et godt overblik over din økonomi. Skriv ned hvad du har af indtægter og udgifter og læg et budget. Der findes flere gode skabeloner på nettet og har du aldrig lagt et budget, så få hjælp af en god ven. 

Når du lægger et budget, så husk at skriv alle dine indtægter og udgifter ned. Forskellen er hvad du i princippet kan betale af på dit lån hver måned. Det er vigtigt at du ikke lægger alt for stramt et budget, med mindre det kun er for en kort periode. Det er de færreste der trives, ved ikke at have penge på lommen i en længere periode og det vil gøre dig økonomisk sårbar.