vinduer

Spar penge på din varmeregning – køb nye vinduer

Spar penge på din varmeregning – køb nye vinduer

Fryser du om vinteren, med mindre at du sidder under din dyne og adskillelige tæpper, kan det skyldes dine vinduer og døre ikke er gode nok til at isolere din bolig. Derfor kan du med fordel få din tømrer til at undersøge om det er tilfældet og få dem udskiftet. Der kan være mange penge at spare på din varmeregning, samtidig med at det er rarere at være indendørs om vinteren. 

Køb vinduer og døre online og spar mange penge. Det er dog vigtigt, at du får målt dine vinduer og døre målt op korrekt, da de typisk ikke kan byttes, med mindre at det producenten, der har lavet en fejl.

vinduer

Pas på dine vinduer

Med mindre du ved hvad du gør, bør du ikke selv udskifte dine vinduer. Du kan risikere at de falder ud og i værste tilfælde rammer uskyldige, men er de sat i forkert i, vil de heller ikke isolerer optimalt og endnu værre holde. Få derfor din tømrer til at udskifte dine vinduer. Du kan samtidig få ham til at råde og vejlede dig til hvordan du bedst vedligeholder dem. 

Du skal blandt andet lufte ud mindst to gange om dagen. Bliver der ikke luftet ud, og vi snakker om gennemtræk vil der blive fugtigt og du vil skimmelsvamp. I værste til fælde vil dit hjem blive ubolig.

Det er vigtigt at du går dine vinduer igennem med jævne mellemrum. Du skal undersøge fugerne og er der huller, skal fugen udskiftes. Ellers vil der komme fugt ind i dine vinduer. Det er også en god ide at give dine hængsler lidt olie, så dine vinduer lukker perfekt og ikke skævt.

Når du skal have udskiftet dine vinduer, kan du med fordel overveje, om de skal have en anden størrelse eller måske udskifte et vindue med en dør.